Akusztika

Akusztikai megoldások és információk

További akusztikai megoldásokért és információkért keresse fel az alábbi weboldalunkat: www.knaufdanoline.com

Knauf szerelt álmennyezetek

Szerelt álmennyezeti rendszer
A Knauf álmennyezet és mennyezetborítás esztétikai, akusztikai, tűzvédelmi célú vízszintes, ferde vagy épp íves felületet adó, függőleges lépcsőztetéssel kombinálható héj, amelybe igény szerint süllyesztett gépészeti berendezések, világítótestek, spotlámpák, szükség szerint nyitható felületű revíziós ajtók kerülhetnek. Az álmennyezet hazai előírásban megjelölten függesztett szerkezet, függesztés nélküli változatát (mennyezeti membrán) külön műszaki katalógus tartalmazza (D131).

Akusztikus álmennyezeti rendszer
A Knauf Cleaneo® akusztikus lemez 12,5 mm vastag, perforált, légtisztító hatású, hátoldali üvegfátyol kasírozású építőlemez. A Knauf Cleaneo® akusztikai lemezek hangelnyelési értékei akusztikus fátyollal mértek. Az üvegfátyol fehér vagy fekete, de kérésre más színű is lehet.

Knauf szerelt válaszfalak

Szerelt válaszfal rendszer
A Knauf szerelt válaszfalak fém vázszerkezetre csavarozással rögzített gipszkarton vagy gipszrost építőlemez borításból álló beltéri térelhatároló szerkezetek. A válaszfalak a legigényesebb akusztikai, tűzvédelmi követelményeket is teljesítik, nyomásállósági tulajdonságaik révén tisztaterekben is biztonsággal alkalmazhatók. Mechanikai áthatolási ellenállása acéllemezes megerősítéssel a 2 perces, de a legmagasabb 15 perces védelmet is teljesíti, bankok biztonsági falaként is betervezhető. Igény esetén golyóálló kialakítás is lehetséges. A falak mechanikai teljesítményét az EUROCODE alapján meghatározott használati osztályba sorolás mellett külön táblázatban megadott falmagasság mutatja.

Szárazvakolat, előtétfal, aknafal rendszer
A Knauf szerelt előtétszerkezetek fém vázszerkezetre csavarozással rögzített gipszkarton vagy gipszrost építőlemez borításból álló beltéri térelhatároló szerkezetek. Az előtétszerkezetek a legigényesebb akusztikai és tűzvédelmi követelményeket is teljesítik, nyomásállósági tulajdonságaik révén tisztaterekben is biztonsággal alkalmazhatók. Az előtétszerkezetek mechanikai teljesítményét az EUROCODE alapján meghatározott használati osztályba sorolás mellett külön táblázatban megadott falmagasság mutatja.