Szárazépítési rendszerek

Szerelt válaszfal és előtétfal rendszer

Szerelt válaszfal rendszer
Knauf szerelt válaszfalak fém vázszerkezetre csavarozással rögzített gipszkarton vagy gipszrost építőlemez borításból álló beltéri térelhatároló szerkezetek. A válaszfalak a legigényesebb akusztikai, tűzvédelmi követelményeket is teljesítik, nyomás állósági tulajdonságaik révén tiszta terekben is biztonsággal alkalmazhatók. Mechanikai áthatolási ellenállása acéllemezes megerősítéssel a 2 perces, de a legmagasabb 15 perces védelmet is teljesíti, bankok biztonsági falaként is betervezhető. Igény esetén golyóálló kialakítás is lehetséges. A falak mechanikai teljesítményét az EUROCODE alapján meghatározott használati osztályba sorolás mellett külön táblázatban megadott falmagasság mutatja.

Szárazvakolat, előtétfal, aknafal rendszer
A Knauf szerelt előtétszerkezetek fém vázszerkezetre csavarozással rögzített gipszkarton vagy gipszrost építőlemez borításból álló beltéri térelhatároló szerkezetek. Az előtétszerkezetek a legigényesebb akusztikai és tűzvédelmi követelményeket is teljesítik, nyomásállósági tulajdonságaik révén tisztaterekben is biztonsággal alkalmazhatók. Az előtétszerkezetek mechanikai teljesítményét az EUROCODE alapján meghatározott használati osztályba sorolás mellett külön táblázatban megadott falmagasság mutatja.

Tetőtérbeépítés

Tetőtérbeépítés rendszer
A Knauf tetőtérbeépítés rendszere a meglévő vagy új padlástér külső határoló szerkezeteit foglalja magába: térdfal, ferde tetősík és mennyezet borítást, amelyek a legmagasabb tűzvédelmi, hőtechnikai és páratechnika követelményeket teljesítik.

Sugárzásvédelem

Safeboard sugárzásvédelmi lemez

A Knauf Safeboard a DIN EN 520 szerint DF jelű tűzvédelmi építőlemez, melynek gipsz magjában sugárzásvédelmi adalék van.